Mazda predstavila redizajnirani CX-3

Japanski proizvođač objavio je fotografije i tehničke detalje restilizovanog krosovera CX-3.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 29.03.2018.

17:30

Mazda predstavila redizajnirani CX-3

Promene na spoljašnjosti automobila su neznatne i svode se na minimalne stilske intervencije na prednjoj maski i stop svetlima, a nova je i ponuda 18 inčnih alu felni.

Unutrašnjost je takođe pretrpela nekoliko modifikacija. Tako je klasična ručna kočnica ustupila mesto elektronskoj, a Mazda tvrdi da novi CX-3 ima i više prostora za odlaganje sitnica u kabini.
Zahvaljujući odsustvu poluge ručne kočnice, dobijen je dodatni prostor na centralnoj konzoli između vozača i suvozača, pa je organizaciji sadržaja sad urednija.

Mazda CX-3 za 2019. dobila je i unapređeni SKYACTIV-G 2.0 benzinski agregat, koji proizvodi 150 ks i 200 Nm.

Proizvođač kaže da je motor štedljiviji od svog prethodnika
Još jedna novina na automobilu je Mazdin sistem G-Vectoring Control, koji automatski koordinira rad sistema za dovod goriva, sa upravljačkim i sistemom oslanjanja, a aktivira se kada kompjuter detektuje da vozač istovremeno dodaje gas i skreće.

Restilizovana Mazda CX-3 imala je svetsku premijeru na aktuelnom sajmu automobila u Njujorku, a u prodajne salone stiže kasnije, tokom godine.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: