Toyota prekinula testiranja nakon Uberovog incidenta

Japanski gigant Toyota suspendovala je svoj "Chaeffeur" projekat testiranja sistema samovozećih automobila nakon incidenta sa Uberovim prototipom.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2018.

12:51

Toyota prekinula testiranja nakon Uberovog incidenta
Foto: Screenshot/YouTube/Darrell Etherington

Žena je prelazila ulicu van pešačkog prelaza, kada ju je udario SUV koji Uber koristi za testiranje tehnologija "automobila bez vozača".

Toyota je u javnom saopštenju prekid testiranja obrazložila "brigom za emotivno zdravlje njenih test vozača".

"Zbog toga što osećamo da je incident uticao emotivno na naše test vozače, odlučili smo da privremeno pauziramo "Chauffeur" testiranja na javnim putevima", saopštila je Toyota.

Japanska kompanija testiranja sprovodi u američkim državama Mičigen i Kalifornija, ali za razliku od većine konkurenata, nije otkrila koliko prototipova trenutno je u pogonu.

Smortonosni Uberov udes dogodio se samo nekoliko dana nakon što je najavljena saradnja Toyote i Ubera u vezi sa razvojem autonomne vožnje.

Detalji nisu precizirani, ali je portparol Toyote Brajan Lajons istakao da kompanija nije odlučila da li će ili ne kupiti Uberov softver autonomne vožnje.

Prema poslednjem izveštaju policije, incident u Arizoni se dogodio u trenutku kada je u Uberovom prototipu bio uključen autonomni mod, a sigurnosni vozač bio za upravljačem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: