Hyundai na BG sajmu – i30N i put na Mundijal

Južnokorejski proizvođač Hyundai pripremio je bogat sadržaj za posetioce šestog beogradskoj sajma automobila – BG CAR SHOW 06.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2018.

11:55

Hyundai na BG sajmu – i30N i put na Mundijal
Hyundai i30 N

Hyundai Srbija će premijerno predstaviti sportski model vrhunskih performansi i30N, inspirisan čuvenom trkačkom stazom u Nirburgringu.

Posetioce očekuju sjajne sajamske pogodnosti za kupovinu najprodavanijih Hyundai modela – i20, Elantre i Tucsona, te popust za sve SUV modele u gami do 4.000 eur.

Hyundai Motor Company, dugogodišnji sponzor globalnih FIFA i UEFA takmičenja, povodom Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji organizuje nagradnu igru u 32 zemlje.

Hyundai Srbija započinje nagradnu igru na Beogradskom sajmu, a učesnike očekuju brojne nagrade od kojih su najvrednije odlazak na Svetsko prvenstvo u fudbalu za 4 dobitnika, po dve osobe.

i30 N

Kreiran u Namjangu, razvojnom centru Hyundai kompanije u Koreji, a testiran na stazi Ninburgring u Nemačkoj, i30N demonstrira najnovija tehnološka dostignuća. Razvoj modela je baziran na iskustvu Hyundai Motorsport odeljenja, koje je sticano na WRC takmičenjima od 2014. godine.

i30 N je sportski automobil kod kojeg postoji 5 modova vožnje, pa vozač može birati između Eco, Normal, Sport, N i N Custom moda. Ovi različiti modeli vožnje podešavaju parametre motora, kontrole stabilnosti, zvuka i upravljanja.

Kao i standardni model, Hyundai i30 N se proizvodi u Češkoj, u mestu Nošovice. Fabrika u Češkoj je otvorena u julu 2006. godine i predstavlja jednu od najmodernijih fabrika automobila u Evropi sa godišnjim kapacitetom od 350.000 vozila.

Hyundai i30 N je prvi sportski automobil iz Hyundai game koji se odlikuje karakteristikama koje se očekuju od vozila za svakodnevnu upotrebu, kao što su prostranost i udobnost, ali pored toga ga odlikuju i sportske performanse koje su karakteristične za automobile namenjene za trkačke staze.

Hyundai i30 N pokreće dvolitarski turbo motor koji je dostupan sa dve izlazne snage. Standardni agregat koji dolazi sa 250 konjskih snaga i jači agregat koji dolazi sa 275 konjskih snaga. Oba agregata imaju obrtni momenat od 353 Nm i maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Standardna verzija 0-100 km/h ubrzava za 6,4 sekunde, dok model sa jačim agregatom to ubrzanje postiže za 6,1 sekundu. Ima pogon na prednjim točkovima i šestobrzinski manuelni menjač. Verzija sa jačim agregatom dolazi na Pirelli pneumaticima od 19 inča i sa većim kočionim diskovima.

Snažni dvolitarski motor sa turbo punjačima daje i do 353 Nm obrtnog momenta uz odlično prijanjanje zahvaljujući pneumaticima od 18 inča koji dolaze iz Michelina ili pneumaticima od 19 inča koji dolaze iz Pirellija.
Stabilnosti vozila doprinosi i aerodinamika koja je tako dizajnirana da smanjuje otpor kako bi karoserija automobila bila čvrsta na putu. I30 N poseduje i E-LSD (Electronic Limited Slip Differential) sistem koji pruža maksimalnu snagu na putu, tu je i ESC (Electronic Stability Control) sistem koji se može potpuno isključiti kako bi vozač imao potpunu slobodu prilikom vožnje.

Kada je reč o bezbednosti, pored standardnih opcija, I30 N, kao i standardni model I30, odlikuje se sigurnosnim sistemima koji pružaju veću sigurnost automobilu.

Neki od sistema koje treba pomenuti su Forward Collision-avoidance Assist (FCA) sistem koji automatski primenjuje kočenje kako bi se sprečio sudar sa prednje strane, Blind-spot Collision Warning (BCW) sistem prepoznavanja vozila u mrtvom uglu, Driver Attention Alert (DAA) sistem koji analizira način vožnje i upozorava vozača na umor i signalizira mu da napravi pauzu, Lane Keeping Assist (LKA) sistem prati poziciju automobila i obaveštava vozača u slučaju da vozilo krene da napušta kolovoznu traku.

Potom, Speed Limit Information System (SLIF) je sistem prepoznavanja znakova, odnosno vozilo samo prepoznaje znakove za ograničenje brzine i obaveštava vozača na klasteru i mulitmedijalnom urađaju.

Na BG Car Show će biti predstavljen i30N sa jačim agregatom od 275 konjskih snaga u paketu opreme “Perfomance” koja sadrži: 7 vazdušnih jastuka, sisteme aktivne bezbednosti (FCA, LKA, DAA, HBA, SLIF...), smart key + START button – pokretanje vozila bez ključa, navigacija s 8” LCD ekranom osetljivim na dodir + RDS + SD compact kartica + digitalna mapa s informacijom ograničenja brzine + 6 zvučnika.

Tu su i automatski dvozonski klima uređaj, tempomat, bluetooth handsfree, bežični punjač za mobilni telefon, betalne pedale, hromirani dvostruki izduv, LED prednja i zadnja svetla, električno podesivi i sklopivi spoljni retrovizori sa integrisanim pokazivačima pravca, dodatno ojačano zadnje vešanje, 19” aluminijumski naplatci s Pirelli P-zero pneumaticima 235/35 R19...

Sajamske pogodnosti

Hyundai Kona
Sajamske pogodnosti za najprodavanije Hyundai modele, uključuju sajamski popust i posebne uslove finansiranja za najprodavanije Hyundai modele: i20 1,2 MPi, M/T, 84KS, paket opreme Comfort+, cena 9.690 evra, Elantra 1,6 MPi, M/T, 127KS, paket opreme Comfort, cena 13.290 evra, Tucson 1,6 GDi, M/T, 132KS, paket opreme Style, cena 16.990 evra.

U saradnji sa Credit Agricole bankom obezbeđeni su krediti za finansiranje vozila uz minimalno učešće u iznosu od 30% od vrednosti vozila, rokom otplate 6 do 60 meseci i kamatnom stopom 3,99%.

Takođe u saradnji sa OTP Lizingom obezbeđeni su sajamski uslovi za finansiranje vozila putem lizinga sa minimalnim učešćenjem od 20% od vrednosti vozila, rokom otplate do 60 meseci i kamatnom stopom 2,40%.
Sajamski uslovi važe do kraja marta ili do isteka zaliha.

Hyundai vas vodi na Svetsko prvenstvo u fudbalu!

U želji da promoviše Svetsko prvenstvo u fudbalu i radost navijanja, Hyundai Motor Company na globalnom nivou organizuje nagradnu igru u kojoj učesnike očekuju vredne nagrade.

Navijači iz 32 zemlje učesnice Svetskog prvenstva u fudbalu, mogu učestvovati u nagradnoj igri koja se organizuje u svakoj zemlji zasebno.

Potrebno je da se učesnik fotografiše pored Hyundai vozila izloženog isped Hale 1 Beogradskog sajma, ili obavi test vožnju u ovlašćenim Hyundai salonima širom Srbije i da fotografiju objavi na nekoj od društvenih mreža, Instagram, Facebook ili Twitter, nakon čeka može da izabere jednu kutiju u kojoj se nalazi greb kartica na kojoj je naznačeno koja vrsta nagrade je osvojena.

Svaki učesnik će izvlačenjem kutije neizostavno osvojiti neku od nagrada: lopte sa FIFA logotipom Svetskog prvenstava, navijački šal, kačket, privezak ili lepezu. Glavna nagrada je odlazak na jednu utakmicu Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, sa plaćenim troškovima transporta, smeštaja i ulaznica za 4 dobitnika koji mogu povesti sa sobom još jednu osobu.

Nagradna igra se nastavlja i po završetku BG Car Show u ovlašćenim salonima mreže Hyundai Srbija, do kraja aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: