Lotus: Naš SUV će dominirati u krivinama

Britanski sportski brend Lotus, od prošle godine u vlasništvu kineske kompanije Geely, fokusiran je na stvaranje svog prvog SUV modela.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2018.

19:14

Lotus: Naš SUV će dominirati u krivinama

Čelnici Lotusa su to potvrdili pre dva meseca, a već sada ističu da će to biti SUV sa najboljim upravljanjem u klasi.

"Prolaziće krivine kao ništa slično u segmentu. Ako tu omanemo, ceo projekat je omanuo", rekao je izvršni direktor Lotusa Žan Mark Gales.

Ranije je najavljeno da će Lotus za izradu svog prvog SUV koristiti platformu sestrinske kompanije Volvo, koja je takođe u vlasništvu Geely, a koja vlada SUV segmentom poslednjih godina.

Kao osnova će poslužiti SPA platforma na kojoj su izgrađeni XC60 i XC90, što će ograničiti Lotus na četvorocilindarski motor.

Automobil će biti lakši od dve tone, a britanski proizvođač ima ogromno iskustvo izvlačenja ozbiljne snage iz malih motora, pa se očekuje da SUV ima oko 400 KS.

Lotus će u SUV segmentu na tržištu konkurisati Maserati Levanteu i Porsche Macanu. Na putevima se očekuje u naredne četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: