Galerija: Lexus UX - novi luksuzni krosover

Lexus je na nedavno završenom sajmu automobila u Ženevi predstavio novi kompaktni krosover koji će se na tržištu suprotstaviti modelima kao što su Audi Q3, BMW X1 i X2, Mercedes GLA, Infiniti QX3 i Volvo XC40.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2018.

13:08

Galerija: Lexus UX - novi luksuzni krosover

Model koji u gami japanskog proizvođača zauzima mesto ispod SUV-a NX, prvi je Lexus baziran na novoj globalnoj mehaničkoj platformi - Compact (GA-C).

Ovu platfomu inače već koriste Toyotini modeli Prius, C-HR, Auris, Corollla i Avensis.
Foto: Newspress
Novi kompaktni krosover ima dužinu od 4.495 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.640 mm, a dizajniran je u stilu najnovije generacije Lexus modela – sa ogromnom trapezoidnom maskom hladnjaka.

Za sada je poznato da će kupcima biti ponuđene dve pogonske opcije. Bazični Lexus UX 200 opremljen je četvorocilindričnim 2.0 benzincem sa 168 ks. Motor je povezan sa sa CVT menjačem.
Foto: Newspress
Na raspolaganju će biti i hibridni Lexus UX 250h sa benzincem i elektromotorom kombinovane snage 176 “konja” i sa pogonom na sva 4 točka.

U ponudi će se naći i F Sport paket za obe verzije, koji uključuje sportsko ogibljenje i aerodinamičke dodatke. Među doplatnim opcijama je i adaptivni sistem oslanjanja.

Proizvodnja novog Lexusa počeće na jesen, kada će bit poznata i cena.

Pogledajte galeriju fotografija Lexusa UX
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: