Nissanov futuristički koncept je u stvari Leaf SUV

Iako je Tesla sinonim za električne automobile, japanski Nissan je ogroman igrač na ovom tržištu, a preti da postane još veći.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2018.

16:45

Nissanov futuristički koncept je u stvari Leaf SUV

Više od 300.000 jedinica modela Leaf je prodato od pojavljivanja 2010. godine, Nissan je pre nekoliko meseci predstavio i drugu generaciju, a uskoro će da se upetlja i u SUV klasu.

Spekuliše se da Nissan planira da svoj koncept od prošle godine IMx izgradi na Leafovoj platformi i na tržište ga plasira kao električni krosover koji bi mogao da bude izuzetno popularan.

"Imamo novi Leaf, ali verujemo da će IMx biti prodoran model. To nije samo koncept, pojaviće se za nekoliko godina", rekao je direktor evropskog dizajna Nissana Mamoru Aoki.

Za sad nema nagoveštaja koliko bi Nissanov električni SUV mogao da košta niti koliki će mu biti domet, ali Hyundai Kona EV bi uskoro mogla da dobije ozbiljnu konkurenciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: