Zanimljiv futuristički "golf" iz Indije

Indijska kompanija Tata predstavila je na Sajmu automobila u Ženevi zanimljiv hečbek koncept.

Podeli
Foto: Newspress
Foto: Newspress

* Više fotografija koncepta Tata 45X pogledajte u našoj Galeriji

Futuristički model koji bi trebalo da predstavlja neku vrstu "konkurencije" VW Golfu ili Ford Focusu nosi naziv Tata 45X.

Masivne felne, atraktivna linija, agresivne crte čine da ovaj automobil iz Indije zagolica maštu kako bi izgledao na evropskim putevima.

Koncept 45X je dug 4,25 metara, širok 1,85m i visok 1,45m, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,63m. Kraći je, ali širi od Golfa i sa većim međuosovinskim rastojanjem.

Što se tiče unutrašnjosti, volan su mnogi odmah uporedili sa istim iz onog u Pontiac Firebirdu koji je obeležio legendarnu TV seriju iz 80-ih godina prošlog veka "Knight Rider".

Dominira ultra široki multimedijalni sistem sa satelitskom navigacijom, dok je pored njega još jedan sa ulogom centralne konzole preko koje se prilagođavaju temperatura, a verovatno i modovi vožnje.

S obzirom na futuristički dizajn unutrašnjosti, teško je očekivati ovaj automobil skoro u serijskoj proizvodnji. Ako Tata relativno brzo "lansira" 45X na puteve, verovatno će doći sa mnogo "jednostavnijim" enterijerom.

Vesti

Više ih brine zabrana dizelaša nego Bregzit

Pre dve godine građani Ujedinjenog Kraljevstva odlučili su na referendumu da njihova država napusti EU. Ta odluka je dovela u pitanje budućnost mnogih stranih fabrika automobila na tlu te zemlje, ali nagovestila i mogućnost rasta cena novih vozila. Međutim, danas su britanski vozači zabrinutiji zbog dešavanja oko dizelaša nego zbog Bregzita.

Vesti sreda 20.06. 09:00 Komentara: 2
strana 1 od 1407 idi na stranu