Rimac je hit Ženeve, ali je Bugatti najskuplji

Dan nakon što je Rimac Comcept Two oduševio na otvaranju Salona automobila u Ženevi, javnosti je predstavljen i njegov veliki konkurent Bugatti Chiron Sport.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 07.03.2018.

17:45

Rimac je hit Ženeve, ali je Bugatti najskuplji

Sportska verzija već moćnog superautomobila stigla je dve godine nakon osnovnog Chirona, nema dodatnu snagu (1.500 KS), ali zahvaljujući brojnim unapređenjima je značajno brži u krivinama, sudeći prema izjavama proizvođača.

Superautomobil ima novi dinamični paket upravljanja te revidirano i čvršće vešanje. Novo vešanje koristi novu kontrolnu strategiju za upravnjanje amortizerima, koji reaguju 10% "čvršće" u odnosu na standardni Chiron. Ovo poboljšanje može da se oseti u Handling modu vožnje.
Chiron Sport takođe ima dinamičnu vektorsku funkciju obrtnog momenta, koji distribuira obrtni momenat na svaki točak pojedinačno, čime se značajno poboljšava ponašanje prilikom upravljanja u krivinama.

Sport je 18 kilograma lakši od drugih Chiron modela, zahvaljujući upotrebi karbon-fibera u točkovima i poklopcu interkulera, te novom brisaču vetrobranskog stakla, prvog u autoindustriji od ovog materijala prema tvrdnji Bugattija, a koji je lakši 77% u odnosu na koncencionalni brisač.
Chiron Sport takođe ima lakše zadnje staklo i lakši deflektor izduvnog sistema. Zbog svega toga Chiron Sport je pet sekundi brži od osnovne verzije Chirona na Bugatti Nardo test stazi.

U krivinama može da dostigne i brzonu od 200 km/h. Sve to uticalo je i na cenu. Bugatti Chiron Sport u Italijan Red boji košta oko 3 miliona evra, po čemu je najskuplji produkcijski automobil u Ženevi ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: