Rimac je hit Ženeve, ali je Bugatti najskuplji

Dan nakon što je Rimac Comcept Two oduševio na otvaranju Salona automobila u Ženevi, javnosti je predstavljen i njegov veliki konkurent Bugatti Chiron Sport.

Podeli

* Novi Rimac – 1.914 KS iz Hrvatske za 1,7M € (FOTO/VIDEO)

Sportska verzija već moćnog superautomobila stigla je dve godine nakon osnovnog Chirona, nema dodatnu snagu (1.500 KS), ali zahvaljujući brojnim unapređenjima je značajno brži u krivinama, sudeći prema izjavama proizvođača.

Superautomobil ima novi dinamični paket upravljanja te revidirano i čvršće vešanje. Novo vešanje koristi novu kontrolnu strategiju za upravnjanje amortizerima, koji reaguju 10% "čvršće" u odnosu na standardni Chiron. Ovo poboljšanje može da se oseti u Handling modu vožnje.

Chiron Sport takođe ima dinamičnu vektorsku funkciju obrtnog momenta, koji distribuira obrtni momenat na svaki točak pojedinačno, čime se značajno poboljšava ponašanje prilikom upravljanja u krivinama.

Sport je 18 kilograma lakši od drugih Chiron modela, zahvaljujući upotrebi karbon-fibera u točkovima i poklopcu interkulera, te novom brisaču vetrobranskog stakla, prvog u autoindustriji od ovog materijala prema tvrdnji Bugattija, a koji je lakši 77% u odnosu na koncencionalni brisač.

Chiron Sport takođe ima lakše zadnje staklo i lakši deflektor izduvnog sistema. Zbog svega toga Chiron Sport je pet sekundi brži od osnovne verzije Chirona na Bugatti Nardo test stazi.

U krivinama može da dostigne i brzonu od 200 km/h. Sve to uticalo je i na cenu. Bugatti Chiron Sport u Italijan Red boji košta oko 3 miliona evra, po čemu je najskuplji produkcijski automobil u Ženevi ove godine.

Vesti

strana 1 od 70 idi na stranu