Kia osvežila Optimu za 2018, uvodi novi dizel motor

Restilizovane su i limuzinska i karavan verzija.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2018.

10:22

Kia osvežila Optimu za 2018, uvodi novi dizel motor

Najvažnija novina na Optimi za 2018. je novi dizel motor koji menja stari 1.7 litarski CRDi.

U pitanju je potpuno nova 1.6 dizel jedinica, za koju korejski proizvođač tvrdi da je znatno čistija od prethodne. Ovaj dizelaš proizvodi 136 ks i 320 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Kia je obradovala i kupce koji preferiraju benzince, s obzirom da je u ponudu uvrstila 1.6 litarski T-GDi sa 180 ks, koji dolazi u paru sa sedmostepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom.

Novi benzinski motor u gami Optime zauzeće poziciju između 2.0 atmosferca i 2.0 litarskog turbo agregata koji se ugrađuje u GT verziju.
Što se tiče restilizacije modela za 2018, Kia Optima je pretrpela manje kozmetičke promene na prednjem braniku i farovima, a nove su i alu felne koje se mogu naručiti u veličinama od 16 do 18 inča.

Proizvođač je za sada objavio samo fotografije karavana, ali je saopštio da limuzina ima drugačiji zadnji branik nego ranije.
Redizajnirana Kia Optima imaće premijeru na auto-salonu u Ženevi, koji se održava od 6. do 18. marta, a u prodajne salone stiže u drugoj polovini godine.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: