Kakav je Tesla Model X u pravoj divljini? (VIDEO)

Iako uglavnom robusnog i "sirovog" izgleda, SUV automobili su odavno prestali da budu asocijacija na prava terenska vozila.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 25.02.2018.

15:59

Kakav je Tesla Model X u pravoj divljini? (VIDEO)

Jedno od vozila iz ove klase koji skoro niko ne gleda kao "terenca" je Tesla Model X, predstavnik najjačeg proizvođača električnih vozila u SUV kategoriji.

Otkako je predstavljen svetu krajem 2015. godine, retko je moglo da se vidi kako ovaj automobil sa pogonom na sva četiri točka izgleda van grada i asfalta. A prodato je više od 70.000 jedinica.

To smo konačno dočekali ove godine zahvaljujući fotografu takmičenja "Advanture Racing World Championships" čiji je zadatak da prati takmičare iz 50 timova širom sveta u tenerskom biciklizmu, kanuingu, planinarenju kroz 800 kilometara divljine Vajominga.

On ih je pratio upravo u Tesli Modelu X po blatnjavim zabačenim putevima i stazama, terenima kroz koje retko koje vozilo može da ide, a problematični su čak i za automobile na fosilna goriva jer je najbliža pumpa udaljena 320 km.

S druge strane, mnogo su češći objekti u kojima može da se puni baterija. Zbog toga je kupio raznovrsne adaptere i kablove u težini od skoro 100 kg kako bi mogao da puni svoju bateriju gde god želi. Osim toga, on je vukao i ličnu prikolicu pa je dodatno "začinio" svoju "off road" vožnju Teslom.

Računajući i polaznu tačku iz Kanade, on je na putu Toronto, Vajoming, Juta, Vajoming, Toronto prešao ukupno 11.311 kilometara od 2-27 avgusta 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: