Mercedes uvodi novi digitalni kokpit u sve modele

Nemački proizvođač potvrdio je da će potpuno digitalizovana komandna tabla sa multimedijalnim sistemom koji je debitovao na novoj generaciji A klase uskoro biti ugrađivana i u ostale Mercedese.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

12:24

Mercedes uvodi novi digitalni kokpit u sve modele

Kao zamena za Mercedesov COMAND uređaj, novi MBUX multimedijalni sistem, sa dva digitalna displeja spojena u vidi velikog tableta na komandnoj tabil, baziran je na sistemu Lunux, a ima Nvidia grafičku kartu i 8 GB RAM memorije.

Kako kažu u Mercedesu, ovaj sistem je lakši ta korišćenje, sa samo dva nivo menija po dubini.

U razgovoru za Car Advice, šef razvojno-istraživačkog odeljenja nemačke kompanije, Ola Kaellenius, najavio je da će MBUX “u narednih nekoliko godina” biti uvršten u sva vozila iz Mercedesove ponude.
Ovaj sistem ima mogućnost upravljanja glasovnim komandama (poput Amazon Alexa i Google Assistant programa), a aktivira se izgovaranjem fraze “Hej, Mercedes”.

Nakon toga, vozač ima mogućnost da govornim naredbama upravlja većinom komandi i funkcija u automobilu koje su dostupne u okviru MBUX sistema.

U novom Mercedesu A klase, MBUX je dostupan u tri verzije. Osnovna se sastoji od dva spojena displeja od po 7 inča, dok su u vrhu ponude dva ekrana od po 10,25 inča. Između njih, na raspolganju je opcija koja predstavlja kombinaciju jednog sedmoinčnog i jednog dispelja dijagonale 10,25 inča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: