Osveženi Ford Edge u Evropi sa novim motorom od 238 ks

Ford je predstavio svoj redizajnirani SUV i u Evropi, nakon januarskog debija na sajmu automobila u Detroitu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2018.

13:13

Osveženi Ford Edge u Evropi sa novim motorom od 238 ks

Edge je dobio novu prednju masku i redizajnirane LED farove, a takođe su preoblikovani hauba i vrata prtljažnika.

Promene u kabini su manjeg obima i uključuju restilizovanu centralnu konzolu i novi točkić za odabir stepena prenosa kod automatskog menjača.
Među dostupnim opcijama je i bežični punjač za smartfon, kao i premijum B&O PLAY audio sistem.

Za one koji žele više luksuza i elegancije u svom automobilu, na raspolaganju je verzija Edge ST-Line koja u ponudi ima i dodatne boje karoserije i crnu masku hladnjaka.

Ova varijanta opremljena je 20 inčnim alu felnama i luksuznijim enterijerom sa aluminijumskim pedalama nožnih komandi i specijalnim sedištima firme Miko-Dinamica.
Osveženi Edge za evropsko tržište ima i najnovije sisteme pomoći vozaču koji unapređuju bezbednost vožnje, kao što je adaptivni tempomat sa funkcijom potpunog zaustavljanja i ponovnog kretanja, asistenija za održavanje vozila u sredini saobraćajne trake kojom se kreće, automatsko kočenje u slučaju udesa, kako bi se sprečili sekundardni sudari i naknade povrede putnika...
Među novinama je i 2.0 litarski EcoBlue bi-turbo dizel motor sa 238 ks (175 kW) uparen sa osmobrzinskim automatikom i standardnim pogonom na sva 4 točka.

Pored ovog novog agregata, kupci u Evropi mogu da računaju na slabije 2.0 EcoBlue agregate sa 150 ks (110 kW) i 190 ks (139 kW).

Evropska premijera restilizovanog modela Ford Edge održaće se na predstojećem ženevskom auto-salonu.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: