Fanovi izglasali: Novi Seat SUV zove se Tarraco

Seat je ozvaničio ima svog najvećeg SUV modela, koji u prodajne salone stiže do kraja 2018.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

09:45

Fanovi izglasali: Novi Seat SUV zove se Tarraco
'Tizer' za Seat Tarraco SUV

Oznaka Tarraco rezultat je višemesečne kampanje #SEATseekingName koju je Seat pokrenuo još tokom leta 2017, kako bi uz pomoć fanova putem društvenih mreža pronašao ime za svoj novi SUV sa 7 sedišta.

Kompanija je tada propisala nekoliko uslova koje predloženi nazivi moraju da ispune, a jedan od njih je da ime ima veze sa nekim španskim geografskim pojmom. Pored toga, rečeno je oznaka novog SUV-a treba da bude u skladu sa "vrednostima brenda Seat", kao i da se lako izgovara na različitim jezicima širom sveta.

U septembru je objavljeno da su uži izbor ušla 4 potencijalna imena: Avila, Aranda, Alboran i Tarraco. Konačno, glasovima 146.124 fana brenda odlučeno je da novi Seat SUV bude Tarraco. Ovaj naziv odabralo je skoro 36% učesnika kampanje, Avila je dobila 28,74% glasova, Aranda 26,91%, a Alboran 8,83%.

Tarraco je drevno ime savremenog grada Taragone, koji se nalazi u Kataloniji, a to je ujedno bilo i najstarije utvrđenje Rimskog carstva na Iberijskom poluostrvu.

Seat Tarraco će biti predstavljen i lansiran na tržište tokom 2018. godine. Novi SUV deliće platformu sa sestrinskom Škodom Kodiaq, a rivali će mu biti modeli kao što su Nissan X-Trail i Hyundai Santa Fe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: