Premijera: Citroen Berlingo Multispace za 2019. (FOTO)

PSA grupa predstavila je prvi od tri nova van modela svojih brendova Citroen, Peugeot i Opel.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 18.02.2018.

09:39

Premijera: Citroen Berlingo Multispace za 2019. (FOTO)

Samo nekoliko dana pošto je najavio novu generaciju modela Berlingo, Partner i Combo, francuski auto-gigant objavio je fotografije i tehničke detalje prvog od navedenih automobila.

U pitanju je putnička verzija multifunkcionalnog Citroenovog vana - Berlingo Multispace, čija je prva generacija debitovala pre više od dve decenije, 1996. godine.
Nova, treća generacija ovog funkcionalnog vozila imaće sajamsku premijeru na predstojećem ženevskom auto-salonu, a Citroen je uoči ove manifestacije predstavio Berlingo na Internetu.

Automobil ima prepoznatljiv dizajn spoljašnjosti koji karakteriše aktuelnu Citorenovu gamu (C3, C3 Aircross, C4 Cactus...).
Ipak ono zbog čega se automobili ovog tipa najviše kupuju, krije se ispod karoserije – prostrana, multifunkcionalna kabina sa modularnim rasporedom sedišta i mnoštvom odeljaka za odlaganje sitnica.

Citroen tvrdi da novi Berlingo raspolaže sa čak 28 pretinaca i spremišta u koje putnici mogu da odlože manje predmete tokom vožnje.
Među njima je i odeljak koji je smešten ispod zadnjeg dela krova, ali i veliki pretinac ispred suvozača koji je pomeren na vrh komandne table, dok je prednji vazdušni jastuk izmešten sa te pozicije.

Modularna konfiguracija sedišta omogućava da se njihovim obaranjem ili vađenjem iz vozila dobije ogroman koristan prostor za prevoz kabastih stvari.
Pored standardnog Berlinga sa 5 zasebnih sedišta, kupcima je na raspolaganju i produžena varijanta sa 7 sedišta (u tri reda), pri čemu se može naručiti i opcija bez poslednjeg reda, umesto koga se dobija veliki prtljažni prostor.

U ponudi će se naći paleta benzinskih i dizel motora, raspona snage od 75 do 130 ks.

Motori mogu biti upareni i sa opcionim, novim osmobrzinskim automatskim menjačem, a proizvođač ističe da je – u zavisnosti od paketa opreme - kupcima dostupno čak 19 elektronskih sistema pomoći vozaču.
Novi Berlingo Multispace pripada automobilskom segmentu u kome vlada velika konkurencija (Volkswagen Caddy, Renault Kangoo, FIAT Doblo, Ford Transit Connect...), a PSA ima ambiciozne planove sa novom generacijom svojih vozila, koju pored Citroenovog modela čine i budući Peugeot Partner i Opel Combo.

Cilj francuske grupacije je da uzme za sebe što veće parče "tržišnog kolača" u ovoj klasi vozila u Evropi.
Za to postoje dobre osnove, ako se zna da Citroen Berlingo iza sebe ima odlične prodajne rezultate u poslednje dve decenije, s obzirom da je u tom periodu kupcima isporučio čak 3,3 miliona jedinica, od čega su 1,7 miliona bile putničke Multispace verzije.

Samo u 2017. prodato je 165.000 primeraka modela Berlingo prethodne generacije, pa je ovaj automobil bio drugi najprodavaniji Citroen u protekloj godini (iza C3).
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: