Corsa se seli u Saragosu, električna stiže 2020.

Nemačka kompanija Opel, koja od pre nekoliko meseci posluje pod okriljem francuske PSA grupe, najavila je dolazak potpuno električne Corse 2020. godine.

Podeli
Opel Corsa 2015.
Opel Corsa 2015.

Električna Corsa će se pojaviti na tržištu godinu dana nakon izlaska nove generacije ovog kompaktnog hečbeka. Corsa EV će biti konkurent izuzetno popularnim malim električnim automobilima poput Nissana Leaf i Renaulta Zoe.

Nova generacija Corse će napustiti dosadašnju platfordmu General Motorsa, koji je bio vlasnik Opela 20 godina, te preuzeti PSA arhitekturu za razvoj električnih i hibridnih vozila.

Corsa će se proizvoditi u PSA pogonu u Saragosi (Španija), što će biti prva fabrika ove kompanije u Evrope u kojoj će se sklapati potpuno električni Opelovi automobili.

Corsa EV stiže kao naslednik Ampera-E koja je bila "rođak" Chevrolet Bolta, ali je prošle godine prodata u manje od 2.000 primeraka.

Opel će novu Corsu, svoj najpopularniji model (231.000 prodatih primeraka 2017= proizvoditi samo u Saragosi, dok će u dosadašnjem postrojenju u kojem je pravljena u Ajsenahu od 2019. sklapati SUV Mokka.

To je deo PACE plana preokreta u okviru kog je predviđeno da se svi Opelovi modeli elektrifikuju do 2024. godine.

Opel će uz standardne benzinske i dizel agregate u novim vozilima nuditi i elektromotore na baterije, kao i hirbirne verzije, a do 2020. bi trebalo da ima četiri modela na električni pogon, uključujući i SUV Grandland X.

Vesti

Pet godina besplatne garancije za Ford polovnjake

U mreži prodajno-servisnih centara Grand Motors u Beogradu, Subotici, Novom Sadu i Nišu počela je promotivna kampanja tokom koje se za sva Ford polovna vozila odobrava besplatna produžena petogodišnja garancija, odnosno do pređenih 50.000 km (šta pre nastupi).

Vesti sreda 28.02. 12:51 Komentara: 23
strana 1 od 55 idi na stranu