Range Rover Sport osvojio 999 stepenika

Iako bi SUV trebalo da predstavlja klasu automobila koji s lakoćom vladaju teškim terenima, u stvarnosti retko koji je potpuno upotrebljiv van asfalta i grada.

Podeli
Foto: Range Rover
Foto: Range Rover

* Range Rover Sport PHEV poseduje kombinaciju benzinskog i elektromotora koji na sva četiri točka isporučuju 400 KS i 640 Nm obrtnog momenta. Iz mesta do 100 km/h stiže za 6,3 sekundi.

Međutim, otkad postoji Range Rover je oduvek bio sinonim za osvajanje neprohodnih terena i taj epitet je zadržao i do današnjeg dana.

Britanski gigant je pokazao mogućnosti svog hibridnog Range Rover Sport PHEV na mestu koje je naizgled nedostupno za bilo koje vozilo.

Range Rover Sport uspeo se uz čuvenih 999 stepenika do Nebeskih vrata na Tjananmen planini u Kini koji su pod nagibom od 45 stepeni, a nakon što je prethodno savladao 99 zahtevnih krivina na 11 kilometara dugačkom Zmajevom putu.

Vozilom je upravljao bivši šampion 24 časa Le Mana, Ho-pin Tung, Jaguarov vozač Formule E.

Vesti

Galerija: BMW Serije 2 Active/Gran Tourer (redizajn)

BMW je početkom godine predstavio redizajn svoja dva MPV modela koja su u periodu 2014-2017. prodata u preko 380.000 primeraka. U međuvremenu, ovi automobili su stigli u evropske prodajne salone, a bavarski proizvođač ispratio je početak prodaje svežim fotografijama.

Vesti utorak 22.05. 11:53 Komentara: 13
strana 1 od 1389 idi na stranu