Najveći izvoznik automobila iz SAD nije američki brend

Najveći izvoznik automobila iz Sjedinjenih Država - barem prema vrednosti isporučenih vozila, je jedan nemački proizvođač.

Podeli

* Fabrika u SAD postaje najveći BMW-ov pogon na svetu.

Ni General Motors, ni Ford, pa ni FIAT Chrysler – najveći prihod od izvoza automobila sa oznakom “Made in USA” ostvario je BMW.

Nemačka kompanija, koja u SAD ima samo jednu fabriku - Spartanburg, u Južnoj Karolini, na ostala svetska tržišta eksportovala je u 2017. godini 272.346 automobila. To je oko 70% od ukupne prošlogodišnje proizvodnje BMW-ovog američkog pogona iz koga je za 12 meseci izašlo 371.284 automobila.

Većina BMW vozila (oko 87%) u svet je otišla preko luke Čarlston a ostvareni prihod od izvoza iznosio je 8,75 milijardi dolara.

U Spartanburgu se izrađuju gotovo svi SUV/krosover modeli bavarskog proizvođača: X3, X4, X5 i X6, a u 2018. počeće i proizvodnja najvećeg, BMW-a X7. Dnevno sa fabričkih traka siđe oko 1.400 vozila.

Fabrika u Spartanburgu (Foto: BMW)
Fabrika u Spartanburgu (Foto: BMW)

Vesti

Pet godina besplatne garancije za Ford polovnjake

U mreži prodajno-servisnih centara Grand Motors u Beogradu, Subotici, Novom Sadu i Nišu počela je promotivna kampanja tokom koje se za sva Ford polovna vozila odobrava besplatna produžena petogodišnja garancija, odnosno do pređenih 50.000 km (šta pre nastupi).

Vesti sreda 28.02. 12:51 Komentara: 23
strana 1 od 55 idi na stranu