Stižu zamene za Partner, Berlingo i Combo

Francuski PSA, koji je od 2017. vlasnik i brenda Opel, najavio je premijeru nove generacije svojih malih vanova.

Podeli

Pored dosadašnjih modela Peugeot Partner i Citroen Berlingo, PSA će zahvaljujući kupovini marke Opel/Vauxhall u svoj proizvodni program uvrstiti i naslednika Opelovog multifunkcionalnog van vozila Combo.

Sva tri modela biće bazirana na modifikovanoj EMP2 mehaničkoj platformi, koju već koristi nekoliko lakih komercijalnih modela marki Peugeot, Citroen, Opel/Vauxhall i Toyota.

Kako kažu u grupi PSA, cilj im je da novom generacijom ojačaju svoju poziciju lidera u ovom segmentu vozila.

Francuski auto-gigant za sada nije potvrdio da li će novi modeli zadržati stara imena (Partner, Berlingo i Combo), ali je poznato da će sva tri vozila “ispod površine” praktično biti identičlna. Imaće podjednak prtljažni prostor, iste modularne opcije, motore, menjače i druge tehnologije, a putničke varijante biće dostupne u opcijama sa 5 i 7 sedišta.

PSA je najavio da će se premijera putničkih verzija novih modela održati u “narednim danima”, a zatim će uslediti i predstavljanje privrednih varijanti.

Sva tri modela izrađivaće se u pogonima u Vigu (Španija) i Mangualdeu (Portugal).

.

Vesti

Porsche odustaje od dizelaša?

Iako su fanovi Porschea otpočetka smatrali da je uvođenje dizel motora u vozila ovog brenda skrnavljenje, proizvođač ih već godinama ugrađuje u svoje SUV modele i limuzinu Panamera.

Vesti sreda 21.02. 10:50 Komentara: 23
strana 1 od 1332 idi na stranu