Izgled novog C4 zavisi od uspeha C4 Cactus

Francuski Citroen nedavno je najavio povratak hečbeka C4 za nekoliko godina, ali on bi lako mogao da naginje ka C4 Cactusu jer će kompanija spojiti ova dva modela u jedan.

Podeli

Kada je Citroen osvežio C4 Cactus, okončao je proizvodnju konvencionalnog C4, ali njegov povratak neće proširiti ponudu kompanije u C segmentu već će i dalje imati samo jednog predstavnika kao konkurenta Peugeotu 308, Ford Focusu i VW Golfu.

C4 Cactus je izabran ispred C4 da se bori na tržištu ovih godina zbog drugačijeg pozicioniranja Citroena u odnosu na druge brendove, jer Cactus je imao jaču bazu za to.

Otkako se pojavio na tržištu 2014. nadmašio je klasični C4 u prodaji. Citroen je već počeo razvoj novog modela C klase, a da li će se zvati C4 ili C4 Cactus zavisi od rezultata prodaje potonjeg.

"Ukoliko automobil zabeleži uspeh, ime Cactus bi moglo postati ikona", kaže direktor Citroena Gzavije Pežo.

Nije mogao da otkrije ni da li će novi model zadržati Cactusov blago povišeni klirens koji naginje ka SUV klasi, ali je naglasio da je restilizacijom namerno učinjeno da izgleda što manje kao SUV.

"Morali smo ukloniti neke oznake SUV jer je postao previše nalik na C3 Aircross. Želeli smo da više izgleda kao hečbek, ali naše istraživanje je pokazalo da su kupci krosovera takođe zainteresovani i za ovaj automobil", dodao je Pežo.

Vesti

Pet godina besplatne garancije za Ford polovnjake

U mreži prodajno-servisnih centara Grand Motors u Beogradu, Subotici, Novom Sadu i Nišu počela je promotivna kampanja tokom koje se za sva Ford polovna vozila odobrava besplatna produžena petogodišnja garancija, odnosno do pređenih 50.000 km (šta pre nastupi).

Vesti sreda 28.02. 12:51 Komentara: 23
strana 1 od 55 idi na stranu