Najluksuznije od Mercedesa: Novi Maybach S klase (FOTO)

Mercedes-Maybach S klase porastao je za 254 mm u dužinu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

12:51

Najluksuznije od Mercedesa: Novi Maybach S klase (FOTO)

Nemački proizvođač unapredio je svoju najluksuzniju limuzinu za 2018. godinu, a najuočljivija promena vidi se iz profila, s obzirom da je automobil sada duži za 254 mm (10 inča) – ukupna dužina je čak 5.461 mm, a međuosovinsko rastojanje je 3.365 mm.
Kako bi se naglasila vizuelna razlika u odnosu na standardnu S klasu, nova Maybach verzija dobila je drugačiju masku hladnjaka, koja nije karakteristična za ostale Mercedese.

Rešetka se sastoji od gusto poređanih hromiranih vertikalnih lajsni, a zadržan je Mercedesova amblem na haubi i gepeku, dok je značka Maybach prisutna na C stubovima vozila.
Osim toga, otvori za vazduh na prednjem braniku obrubljeni su metalik ukrasnim elementima, a isti materijal upotrebljen je i na zadnjem delu automobila, na završecima izduvnih cevi i donjem delu branika.

Povećane spoljne dimenzije odrazile su se i na dodatni komfor u kabini, naročito za putnike na zadnjim sedištima, koji su u vozilima ove klase obično i vlasnici automobila ili VIP klijenti.
Još jedna novina je dvobojna karoserija, pri čemu su krov, ali i stubovi, hauba i poklopac prtljažnika u jednom tonu, dok je ostatak eksterijera u drugom.

Dvobojna karoserija dostupna je u devet kolornih kombinacija.
Mercedes-Maybach S klase može da se naruči u dve varijante.

Model S560 4Matic za pogon koristi turbo punjeni 4.0 V8 sa 469 ks (345 kW) i 700 Nm, dok je S650 opremljen takođe turbo punjenim 6.0 V12 agregatom koji isporučuje 630 konjskih snaga (463 kW) i čak 1.001 Nm obrtnog momenta.
Unutrašnjost je kao i do sada presvučena najskupljim materijalima dostupnim u auto-industriji, a sve je začinjeno sa još više ambijantalnog osvetljenja nego ranije.

Novi Mercedes-Maybach S klase imaće svetsku premijeru na predstojećem auto-salonu u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: