Kraj čekanju - nova Toyota Supra debituje u Ženevi

Nakon godina iščekivanja i bezbrojnih najava i spekulacija, nova Supra imaće svetsku premijeru na ženevskom auto-salonu.

Podeli
Tizer nove Toyote Supre
Tizer nove Toyote Supre

* Dok čekamo novu Toyotu Supru, podsetimo se prethodnih

Legendarni sportski model koji je Toyota proizvodila od 1978. do 2002. vraća se na veliku scenu početkom marta, potvrdio je japanski proizvođač. Nova generacija je plod dugogodišnje saradnje sa BMW-om, u okviru koje je pored Supre razvijen i novi BMW Z4.

Najavu premijere nove Toyote Supre prati "tizer" na kome se vidi detalj zadnjeg dela automobila sa velikim fiksnim spojlerom.

Kada je reč o dizajnu, očekuje se da će Supra preuzeti pojedine stilske detalje od koncepta FT-1 iz 2014, a spekuliše se da bi Toyota mogla da izdvoji novi model u poseban sportski podbrend, koji bi kasnije obuhvatio još neke sportske automobile japanskog proizvođača.

Supra bi trebalo da bude dostupna u nekoliko motorskih verzija, od kojih bi jedna bila pogonjena BMW agregatom sa 6 cilindara, snage oko 335 "konja".

I dalje je mnogo nepoznanica o ovom automobilu, a većina njih biće otklonjena 6. marta u Ženevi.

Koncept FT-1 iz 2014.
Koncept FT-1 iz 2014.

Vesti

Pet godina besplatne garancije za Ford polovnjake

U mreži prodajno-servisnih centara Grand Motors u Beogradu, Subotici, Novom Sadu i Nišu počela je promotivna kampanja tokom koje se za sva Ford polovna vozila odobrava besplatna produžena petogodišnja garancija, odnosno do pređenih 50.000 km (šta pre nastupi).

Vesti sreda 28.02. 12:51 Komentara: 23
strana 1 od 55 idi na stranu