VW proizvodnju I.D. serije počinje u novembru 2019.

Nemački gigant Volkswagen počeće proizvodnju prvih jedinica nove I.D. serije električnih automobila u novembru 2019. u svom pogonu u Cvikau, a prva vozila će biti isporučena tokom 2020.

Podeli
Foto: VW
Foto: VW

Hečbek sa petoro vrata i pet sedišta biće prvi potpuno električni VW iz I.D. porodice, izgrađen na MEB platformi.

VW je zacrtao ambiciozan plan prodaje od čak 100.000 jedinica godišnje od 2020, uprkos tome što ovaj hečbek neće biti ponuđen na tržištu Severne Amerike.

U SAD će iz I.D. porodice prvi stići SUV pod nazivom CROZZ.

Prema prvim najavama svi VW električni modeli će imati domet 400-600 kilometara, a pokretaće ih elektromotor od 125 Kw uz pogon na zadnjoj osovini.

Foto: VW
Foto: VW

Ipak, očekuje se da VW ponudi i opciju pogona na sva četiri točka. Za 30 minuta baterija bi trebalo da se napuni do 80%.

Ubrzanje 0-100 km/h bi trebalo da bude za manje od osam sekundi, a maksimalna brzina do 160 km/h. Imaće i mogućnost autonomne vožnje najvišeg stepena.

I.D. hečbek će imati prečnik okretanja od 9,9 metara, a krasiće ga izuzetna upravljivost. Koncept koji je predstavljen je bio duži, širi i viši od Golfa, a unutrašnjost je bila veličine kao u Passata.

VW je najavio da će I.D. imati pristupačnu cenu.

Vesti

Pet godina besplatne garancije za Ford polovnjake

U mreži prodajno-servisnih centara Grand Motors u Beogradu, Subotici, Novom Sadu i Nišu počela je promotivna kampanja tokom koje se za sva Ford polovna vozila odobrava besplatna produžena petogodišnja garancija, odnosno do pređenih 50.000 km (šta pre nastupi).

Vesti sreda 28.02. 12:51 Komentara: 23
strana 1 od 55 idi na stranu