Direktorka Citroena ne želi da zavisi od Kine

Izvršna direktorka Citroena Linda Džekson naglasila je važnost rasta prodaje vozila na globalnom nivou kako rezultati ne bi zavisili od regionalnih tržišta.

Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Džekson je to izjavila zbog pada prodaje Citroena od skoro 50% na najvećem tržištu automobila Kini. Na vrhuncu prodaje automobila u Evropi 2012. godine Citroen se najviše oslanjao upravo na Kinu, koristeći ogroman rast tog tržišta.

Međutim, poslednjih godina Citroen konstantno pada u Kini, pošto je porasla potražnja SUV klase, a posebno zbog toga što su mnogi kineski proizvođači počeli da nude jeftinija vozila.

Zbog toga je Citroen predstavio novi C5 Aircross u Kini i rekontruisao svoju distributivnu mrežu, koja je porasla sa 390 na 450 prodajnih salona. To je donelo blagi porast prodaje Citroena.

"Pre nekoliko godina Kina je pomogla da nadoknadimo gubitke zbog pada tržišta u Evropi, ali smo srećni što je Kina usporila, a Evropa opet raste. Želimo da postignemo međunarodni balans u svojoj prodaji. Danas 27% naše prodaje je van Evrope, do 2020. želim da budemo 30%, a dugorični plan je 35%", rekla je Džekson.

Ona je istakla i tržišta Irana i Latinske Amerike kao kratkoročne mogućnosti za dugoročan rast.

Vesti

Pet godina besplatne garancije za Ford polovnjake

U mreži prodajno-servisnih centara Grand Motors u Beogradu, Subotici, Novom Sadu i Nišu počela je promotivna kampanja tokom koje se za sva Ford polovna vozila odobrava besplatna produžena petogodišnja garancija, odnosno do pređenih 50.000 km (šta pre nastupi).

Vesti sreda 28.02. 12:51 Komentara: 23
strana 1 od 55 idi na stranu