Prvi električni SEAT biće presvučeni Kinez

Španski SEAT će se priključiti putu kojim je krenuo njegov vlasnik Volkswagen i nakon plasiranja SUV modela, ući i na tržište električnih vozila.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 11.02.2018.

17:30

Prvi električni SEAT biće presvučeni Kinez
iEV6S (Foto: JAC Motors)

Međutim, prvi električni SEAT neće biti razvijen na Pirinejima, niti u Evropi, već će biti baziran na SUV modelu VW kineskog partnera JAC Motors.

JAC iEV6S nije izgrađen čak ni na VW platformi MEB na kojoj su zasnovani skoro svi njegovi novi SUV modeli, već na kineskoj. SEAT-ova verzija iEV6S krosovera će biti duga 4,13 metara.

Očekuje se da ga pokreće litujum-jonska baterija kapaciteta 33 kWh što će mu omogućiti domet od 250 kilometara u optimalnim uslovima vožnje.

Trebalo bi da ima motor od 115 KS i 270 Nm obrtnog momenta koji će omogućiti ubrzanje 0-100 km/h za manje od osam sekundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: