Kreće iz Kine – novi VW Touareg stiže 23. marta

Volkswagen je otkrio konačno tačan datum kada stiže novi Touareg, svetu će biti predstavljen 23. marta u Pekingu.

Podeli

* VW osvaja Kinu, stvara i novi brend za "siromašnije"

Nemački gigant se posle negoliko godina u senci konkurencije fokusirao na osvajanje najvećeg tržišta automobila na svetu – Kinu, a glavno "oružje" tu je SUV.

Stoga ne iznenađuje što će VW treću generaciju svoje SUV perjanice predstaviti upravo u Pekingu. SUV segment je najbrže rastući na svetskom tržištu automobila, a posebno je tražen u Kini, gde se očekuje da do 2023. potražnja bude duplirana.

Novi Touareg baziran je na MLB Evo platformi koju koriste Audi Q7, Porsche Cayenne, Bentley Bentyaga i Lamborghini Urus, zahvaljujući kojoj će biti više od 200 kg lakši od prethodnika uprkos "rastu".

Touareg stiže sa novim dizajnom uz falangu inovativnih pomoćnih sistema vožnje koji mu daju maksimalan stepen komfora i bezbednosti.

Imaće jedan od najvećih digitalnih kokpita u klasi, Innovision Cockpit, uz novi multimedijalni sistem uz konektivnost koja će ga činiti pokretnim internet čvorištem.

Novi Touareg će imati unapređen pogonski mehanizam, vazdušno ogibljenje, upravljivost zadnjih točkova i mnoge druge bezbednosne sisteme koji će vožnju činiti sigurnijom i dinamičnijom.

Ponuda motora je i dalje nepoznata, očekuje se pre svega standardna 3.0-litarska V6 dizel jedinica sa 270 KS, takođe i turbobenzinac sa oko 340 KS.

Takođe, plug-in hibrid bi trebalo da predstavlja kombinaciju turbo četvorocilindraša od 252 KS i elektromotora od 100kW koji bi snagu podigao na 380 KS uz domet od 50 km samo na električni pogon. Najavljuje se i povratak V8 motora, kao i najmoćnija R verzija Touarega.

Cena aktuelnog modela u Nemačkoj kreće od 54.700 evra, a prodaja je doživela pad u 2017. godini od 20 odsto u odnosu na prethodnu.

Prva generacije Touarega je izašla 2002. godine, u međuvremenu je VW prodao oko milion jedinica širom sveta. Svoju SUV dominaciju potvrdio je trijumfom na prestižnom Dakar reliju tri godine u nizu 2009-2011.

Vesti

Pet godina besplatne garancije za Ford polovnjake

U mreži prodajno-servisnih centara Grand Motors u Beogradu, Subotici, Novom Sadu i Nišu počela je promotivna kampanja tokom koje se za sva Ford polovna vozila odobrava besplatna produžena petogodišnja garancija, odnosno do pređenih 50.000 km (šta pre nastupi).

Vesti sreda 28.02. 12:51 Komentara: 23
strana 1 od 55 idi na stranu