Šta je novo? Škoda Fabia za 2018. (redizajn)

Škoda je objavila prve fotografije i tehničke detalje restilizovane Fabije uoči svetske premijere ovog modela zakazane za auto-salon u Ženevi.

Podeli

Četiri godine nakon lansiranja Fabije treće generacije došlo je vreme za redizajn, koji osim detalja spoljašnjosti automobila uključuje i nove sistemi asistencije i novi multimedijalni sistem, a osvežene su obe karoserijske varijante – hečbek i karavan.

Kada je reč o dizajnu, napred su promenjeni farovi i maska hladnjaka, dok su pozadi restilizovani branik i stop svetla, a kupcima su po prvi put u Fabiji dostupna LED prednja i zadnja svetla.

Ponuda alu felni kod hečbeka proširena je točkovima promera 18 inča.

Škoda nije objavila fotografije unutrašnjosti putničke kabine, ali u fabrici kažu da je instrument tabla takođe restilizovana, dok su na raspolaganju novi dezeni i kombinacije presvlaka sedišta i tapacirunga, koji enterijeru treba da pruže luksuzniji ambijent.

Ponuda motora sastoji se od 4 trocilindarskia 1.0 litarska benzinca. Atmosferske MPI verzije dostupne su sa 60 ks (44 kW) i 75 ks (55 kW).

Tu su i dva TSI turbo benzinska agregata, koji osim turbo punjača imaju i sistem drirektnog ubrizgavanja goriva, a proizvode 95 ks (70 kW) i 110 ks (81 kW). Snažnija verzija može da se naruči i sa opcionim DSG menjačem sa duplim kvačilom.

Škoda je saopštila da su oba TSI motora opremljena filterima štetnih čestica.

Fabia za 2018. dobija i nove sisteme asistencije, čime se pojedine tehnologije aktivne bezbednosti spuštaju u niže segmente Škodinih vozila. Automobil je opremljen elektronskim sistemom za uočavanje drugih automobila koji se nalaze u mrtvom uglu i upozorenje vozača na njihovo prisustvo.

Fabia će imati i sistem koji motri na dešavanja iza vozila i alarmira vozača ako postoji opsnost od sudara otpozadi.

Još jedna novina je Light Assist, automatsko isključivanje dugih svetala u slučaju nailaska automobila u susret.

Škoda je u novoj Fabiji unapredila i multimedijalni sistem "Swing" koji sada ima 6,5 inčni ekran. U verzijama sa ugrađenim navigacionim sistemom, vozaču su na raspolaganju servisne informacije o stanju i uslovima u saobraćaju u realnom vremenu.

SmartLink+ tehnologija, sa funkcijama Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM i SmartGate omogućava jednostavno povezivanje sa smartfon uređajima i prenošenje njihovih sadržaja na displej multimedijalnog sistema.

Nakon ženevske premijere u martu, Škoda Fabia za 2018. pojaviće se u prodajnim salonima u drugoj polovini godine.

Vesti

Pet godina besplatne garancije za Ford polovnjake

U mreži prodajno-servisnih centara Grand Motors u Beogradu, Subotici, Novom Sadu i Nišu počela je promotivna kampanja tokom koje se za sva Ford polovna vozila odobrava besplatna produžena petogodišnja garancija, odnosno do pređenih 50.000 km (šta pre nastupi).

Vesti sreda 28.02. 12:51 Komentara: 23
strana 1 od 55 idi na stranu