Električni Jaguar debituje 1. marta sa brzim punjačem

Jaguar je objavio nove detalje uoči premijere svog prvog automobila na struju, modela I-Pace.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2018.

12:18

Električni Jaguar debituje 1. marta sa brzim punjačem

Produkcijski Jaguar I-Pace baziran je na istoimenom konceptu iz 2016, a kompanija je objavila video sa testiranja pretprodukcijskih automobila u Švedskoj, u uslovima ekstremno niskih temperatura (oko -40°C): Kako bi se izborio sa takvim situacijama, I-Pace ima elektronski sistem koji omogućava vozaču da pre vožnje pripremi svoje vozilo u zavisnosti od klimatskih uslova i temperature vazduha, kako bi se iz automobila izvukao maksimum performansi i što veća moguća autonomija kretanja.

U Jaguaru kažu da će vozač moći da izvrši podešavanja karakteristika vozila, ali i vremena punjenja baterija, putem multimedijalnog InControl sistema u samom vozilu, kao i pomoću smartfon aplikacije.
Automobil će imati sistem za brzu dopunu električnom energijom, tako da se baterije mogu napuniti do 80% kapaciteta za 45 minuta ili čak kraće, saopštili su iz kompanije.
Jaguar za sada nije objavio druge detalje, ali poznato je da je konceptni I-Pace opremljen baterijom od 90 kWh i električnim motorom od 400 ks (294 kW) i 700 Nm. Za ubrzanje iz mesta do stotke konceptu je potrebno oko 4 s, a sa punim baterijama može da pređe i preko 500 km.

Online premijera Jaguara I-Pace zakazana je za 1. mart, a nakon toga automobil će biti predstavljen publici na ženevskom auto-salonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: