Kia predstavlja kompaktni SUV u Indiji

Drugi najveći proivođač automobila iz Južne Koreje, kompanija Kia Motros najavila je da će sledećeg meseca u Indiji predstaviti novi kompaktni SUV koncept.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.01.2018.

18:55

Kia predstavlja kompaktni SUV u Indiji
Foto: Kia

Kia će SP SUV koncept predstaviti na 14. Salonu automobila Expo 2018. u Nju Delhiju koji se održava 7-14. februara.

S obzirom na lokaciju promocije, te najavu da je vozilo insirisano indijskim nasleđem, cilj kompanije je verovatno isključivo tržište drugi najmnogoljudnije zemlje sveta.

SP SUV će verovatno biti baziran na novoj Hyundai Creti koja je planirana da se pojavi 2020. godine. Ona će doći u verzijama sa pet i sedam sedišta, pa se isto očekuje i od Kiinog aduta.
Foto: Kia
Specifikacije ovog SUV koncepta biće saopštene tek tokom pomenutog sajma automobila.

Spekuliše se da će Hyundai/Kia predstaviti i novi 1.5-litarski dizel motor, koji će uz 1.6-litarski benzinac verovatno deliti dva pomenuta modela.

Takođe, očekuje se i neki oblik elektrifikacije ovih vozila, a Kia SP SUV se na tržištu očekuje u drugoj polovini 2019.

Kia će na pomenutom sajmu predstaviti ukupno 16 modela, uključujući sportski sedan Stinger, svoje elektrifikovane modele i hibride.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: