Debi SUV-a Rolls-Royce na leto, pred probranom publikom

Rolls-Royce će svoj prvi SUV model u istoriji najpre predstaviti potencijalnim kupcima, na nekoliko događaja zatvorenog tipa od koji će prvi biti organizovani tokom leta.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 25.01.2018.

15:58

Debi SUV-a Rolls-Royce na leto, pred probranom publikom
Rolls-Royce SUV (prototip)

Model za koji se trenutno koristi kodno ime Cullinan, a koji bi do premijere trebalo da bude promenjen u definitivan naziv, razvijeno je sa ciljem da "pogura" godišnju prodaju Rolls-Royce automobila preko broja 5.000.

To je za četvrtinu više od najboljeg prodajnog rezultata kompanije ostvarenog 2016, kada je širom sveta isporučeno 4.011 vozila sa statuom Duha ekstaze na vrhu maske hladnjaka.

Nakon uspeha u 2016, Rolls-Royce je 2017. godine ostvario nešto skromniju prodaju od 3.362 automobila uz pad od 16%. Dolazak SUV modela, ali i početak prodaje novog Phantoma, doprineće očekivanom rastu isporuka u tekućoj godini.
Rolls-Royce SUV (prototip)
Za razliku od drugih superluksuznih SUV modela, kao što su Bentley Benteyga, Porsche Cayenne i Lamborghini Urus, koji dele istu mehaničku platformu, Rolls-Royce tvrdi da će njihov SUV biti postavljen na jedinstvenu platformu.

Kako kažu u tom proizvođaču, Rolls-Royce SUV neće biti samo još jedan derivat nekih drugih masovno izrađivanih modela (aludirajući na Volkswagen grupu i njihove sestrinske SUV modele), već će biti ekskluzivan proizvod u svojoj klasi.

Iako će se prve prezentacije za uzak krug klijenata održati u leto 2018, prve isporuke budućim vlasnicima očekuju se tek početkom 2019. godine, a ispod haube će verovatno biti 6.75 litarski V12 twin turbo sa 571 ks (420 kW) i 900 Nm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: