Britanski proizvođač povlači vozila zbog nemačkog dela

Aston Martin objavio je opoziv sva 3.873 primerka modela DB11 napravljena od lanisiranja ovog automobila na tržište. Razlog – potencijalno neispravan deo upravljača koji britanskom proizvođaču isporučuje nemački Daimler.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 24.01.2018.

11:18

Britanski proizvođač povlači vozila zbog nemačkog dela

Problematična komponenta volana može da izazove nepotrebno aktiviranje vazdušnog jastuka u vožnji, a zbog istog dela Mercedes je u 2017. povukao na vanrednu proveru i servis preko milion automobila.

Aston Martin nije jedina auto-kompanija koja je koristila pomenutu komponentu nemačkog proizvođača. Daimler je istim upravljačem snabdevao i Nissanov premijum brend Infiniti, koji je bio prinuđen da opozove 17.500 vozila.

Do neželjenog aktiviranja vazdušnog jastuka dolazi usled nepravilnog uzemljenja u komponenti volana koje može da dovede do elektrostatičkog pražnjenja.
Aston Martin DB11
Mercedes je ranije objavio da je primio više izveštaja o neželjenom aktiviranju jastuka u automobilima te kompanije koji su doveli do manjih ogrebotina i modrica kod vozača, ali nijedan vlasnik Aston Martina DB11 za sada nije prijavio sličan incident.

Ipak, britanski proizvođač odlučio je da deluje preventivno i da pozove vlasnike ovih automobila na vanredni servis gde će im za dva sata besplatno obaviti zamenu spornog dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: