Šta vozi najbogatiji čovek na svetu?

Logično, Hondu Accord.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2018.

09:15

Šta vozi najbogatiji čovek na svetu?
Foto: Getty images

Osnivač Amazona Džef Bezos je nedavno zvanično postao najbogatiji čovek na svetu, čije se bogatstvo procenjuje na 110 milijardi dolara.

Ipak, uprkos ogromnom novcu koji je zaradio, ostao je odan svojim principima na kojima ga je i stekao, pa uz to i svom "običnom" automobilu.

"Postigni više sa manje", mantra je koju Bezos ponavlja i svojim zaposlenima u Amazonu.

Bezos vozi Accord od 1999. godine kada je u popularnoj emisiji "60 minuta" rekao: "Ovo je savršeno dobar automobil".

Pre Honde, Bezos je vozio još jedan ekonomičan automobil u Sijetlu gde je sedište Amazona – Chevy Blazer iz 1987. godine.

"Vozio sam pakete u poštu i sanjao da jednog dana imam viljuškar", rekao je Bezos, koji je Amazon osnovao 1994. nakon što je dao otkaz na Vol Stritu.

Počeo je sa "onlajn" prodajom knjiga, imao je tek desetak zaposlednih, da bi već 1997. Amazon vredeo 12 milijardi. Danas, Amazon vredi 600 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: