Još jedan proizvođač ulazi u segment krosovera (FOTO)

Ponovo oživljeni automobilski brend Datsun predstavio je svoje prvo krosover vozilo pod jednostavnim nazivom – Cross.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 19.01.2018.

11:11

Još jedan proizvođač ulazi u segment krosovera (FOTO)

Nissan je pre nekoliko godino obnovio već zaboravljenu marku Datsun, čija je uloga u okviru te kompanije da bude jeftini automobilski brend za brzo rastuća tržišta u razvoju.

Najnoviji produkt Datsuna, krosover Cross, predstavljen je u Indineziji. Reč je o malom, ali funkcionalnom vozilu, sa visokim odstojanjem od tla (200 mm) i opciionim 3. redom sedišta, u koji mogu da se smeste dva deteta.
Datsun Cross svojim dimenzijama (3.995/1.670/1.560 mm, međuosovinsko rastojanje 2.450 mm) pripada potkompaktnim vozilima. Automobil je postavljen na 15 inčne aluminijumske felne i, poput sličnih krosovera, ima zaštitne dodatke na donjim delovima karoserije i krovne šine.

Unutrašnjost je svedena i jednostavno dizajnirana, sa multimedijalnim sistemom čiji se ekran nalazi na centralnoj konzoli iznad visoko postavljene ručice menjača.
Za pogon se koristi 1.2 litarski benzinac sa 79 ks (58 kW) i 104 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Motor je uparen sa manuelnim ili opcionim X-Tronic menjačem sa kontinualno varijabilnim prenosom (CVT).

Datsun Cross će se u Indoneziji prodavati po ceni koja kreće od 12.200 dolara.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: