Svetska premijera: Hyundai Veloster za 2018. (FOTO)

Hyundai je na sajmu automobila u Detroitu predstavio drugu generaciju kupea Veloster.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

11:25

Svetska premijera: Hyundai Veloster za 2018. (FOTO)

Automobil koji je svojim neuobičajenim konceptom predstavljao pravo osveženje u automobilskoj industriji kada se pojavio 2011, dobio je naslednika.

Veloster za 2018. takođe ima jedna vrata na strani vozača i dvoja na strani suvozača, a spoljašnjost automobila predstavlja evoluciju dizajna prve generacije.
Putnička kabina ima dinamičan, asimetričan izgled zahvaljujući, između ostalog, kokpitu koji je izveden u dva tona. Centralna konzola takođe je asimetričnog oblika, tako da se pozicija vozača vizuleno još više izdvaja i distancira od ostatka kabine.

Većina fizičkih komandi (dugmića i prekidača) sa središnje konzole je nestala, a njihovu funkciju preuzeo je ekran osetljiv na dodir koji opslužuje multimedijalni sistem u vozilu.
Hyundai Veloster za 2018. biće dostupan u tri verzije.

Osnovni model opremljen je 2.0 litarskim četvorocilindarskim benzincem sa 147 ks i 179 Nm, koji je povezan sa šestobrzinskim manuelnim menjačem ili opcionim šestostepenim automatikom.
Veloster Turbo
Za one koji žele dinamičniji automobil, na raspolaganju je Veloster Turbo koji ispod haube oma četvorocilindarski 1.6 turbo benzinac sa 201 ks i 264 Nm. Uz “overboost” funkciju, vozaču je dostupno 274 Nm.

Kupci mogu da biraju između šestobrzinskog manuelnog i sedmostepenog automatizovanog menjača sa duplim kvačilom.
Veloster Turbo
U samom vrhu ponude je ekstremni Veloster N, čiji 2.0 turbo benzinski agregat proizvodi 275 konjskih snaga i 353 Nm maksimalnog obrtnog momenta u rasponu od 1.450 do 4.700 o/min.

Kada je reč o prenosnom sistemu, jedina opcija kod ovog automobila je šestobrzinski manuelni menjač.
Veloster Turbo
Prve dve verzije novog Velostera na tržište stižu tokom drugog tromesečja 2018, dok će se “N” model pojaviti u prodajnim salonima u poslednjem kvartalu godine.
Veloster N
Veloster N
Veloster N
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: