Koji automobili su najzastupljeniji u Rusiji?

Rusi su tokom 2017. kupili 1,6 miliona novi automobila, što je rast od oko 12 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a prekinut je I četvorogodišnji niz konstantnog pada prodaje.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 13.01.2018.

11:00

Koji automobili su najzastupljeniji u Rusiji?
Foto: Getty images

Najpopularnije marke u Rusiji su domaća Lada i južnokorejski Hyundai, a zatim francuski Renault. Međutim, ruskim putevima ipak dominiraju polovni automobili.

Rusi su napravili i analizu najzastupljenijih modela automobila u 15 gradova sa najmanje milion stanovnika.

U šest od tih 15 gradova najprodavaniji je Ford Focus (Moskva, Sankt Peterburg, Jekaterinburg, Voronjež, Čeljabinsk, Njižnji Novgorod).

U tri sibirska grada Novosibirsku, Krasnojarsku i Omsku najpopularnija je Toyota Corolla, u Kazanju, Volgogradu i Permu najviše ima Lada Samara 2 (VAZ-2114), iako se ovaj automobil ne proizvodi od 2013.

Lider u Rosovu je Hyundai Accent, a prvo mesto u Ufi zauzima Daewoo Nexia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: