Iz električnog i3 - u sve buduće BMW i MINI modele

Kontrola proklizavanja iz električnog modela BMW i3s koristiće se u svim budućim automobilima BMW grupe.

Podeli
BMW i3s
BMW i3s

Povezane vesti:

* BMW i3 za 2018: Osveženje bez unapređenja autonomije

* BMW napravio 100.000 električnih automobila i3

Osim jačeg elektromotora, u odnosu na standardnu verziju, BMW i3s donosi i inovativni sistem za kontrolu proklizavanja koji je specijalno prilagođen radi trenutne isporuke snage iz BMW eDrive sistema.

Prvi put predstavljen u novom BMW i3s modelu (270 Nm pri 0 o/min, 135 kW/184 KS), ovaj sistem poboljšava prijanjanje i stabilnost tokom vožnje po nepovoljnim vremenskim uslovima i lošim putevima, prilikom ubrzavanja iz oštrih krivina i prilikom rekuperacije energije dobijene kočenjem.

U srcu ovog sistema nalazi se kontrolna jedinica koja je 50 puta brža od prethodnih sistema.

BMW i3s
BMW i3s

„Sa velikim obrtnim momentom i trenutnim odzivom na svaki pritisak pedale gasa, električni motori, u poređenju sa konvencionalnim pogonskim sklopovima, zahtevaju bolje sisteme za stabilnost tokom vožnje“, objašnjava Peter Langen, šef odeljenja za razvoj mehaničkih platformi BMW automobila.

Zbog toga su BMW inženjeri razvili novi tip sistema dizajniran specijalno za vozila na električni pogon.

Međutim, pozitivan efekat kraćeg kontrolnog ciklusa nije rezervisan samo za električna vozila, već se takođe može primeniti u vozilima sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, jer optimizuje prijanjanje, stabilnost tokom vožnje i dinamičnost.

Zato će se ovaj sistem ugrađivati u BMW i MINI modele sa pogonom na prednje, zadnje i sva 4 točka, radi veće bezbednosti i užitka tokom vožnje, pri uslovima na putu koji otežavaju stabilno ubrzanje.

BMW je saopštio da njegov „i“ podbrend, pored ostalog, služi kao mesto za razvoj inovacija, pa su tako neke tehnologije koje su donedavno bile prisutne samo u BMW „i“ modelima, sada su dostupne i na ostalim automobilima nemačkog proizvođača.

strana 1 od 47 idi na stranu