BMW sve bliži fabrici u Rusiji

Nemački gigant BMW otvorio je svoje predstavništvo u ruskom gradu na Baltiku Kalinjingradu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 12.01.2018.

13:50

BMW sve bliži fabrici u Rusiji
Foto: BMW

Iako nema najava da BMW planira uskoro izgradnju fabrike, ruski mediji spekulišu da je ovaj potez Bavaraca samo najava tog procesa.

BMW već nekoliko godina pregovara sa ruskom vladom u vezi sa mogućom lokacijom svog proizvodnog pogona, a upravo se Kalinjingrad najčešće pominjao. Fabrika bi trebalo da ima kapacitet od 25.000 vozila godišnje.

BMW od 1999. godine koristi lokalnu kalinjingradsku fabriku Avtotor za sklapanje svojih modela (Serija 3, Serija 5, Serija 7, X1, X3, X5, X6).

Sredinom 2015. Bavarci su saopštili da odlažu planove u vezi sa investiranjem u novu fabruku u Rusiji zbog nestabilne ekonomske situacije u zemlji.

Spekulisalo se da je BMW nezadovoljan kvalitetom vozila koji se proizvode u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: