Hyundai Nexo na vodnik - 600 km sa punim rezervoarom

Model Nexo sa pogonom na vodonične gorivne ćelije deo je strategije razvoja ekološki pihvatljivih vozila, u okviru koje će Hyundai do 2025. na tržište izbaciti 18 novih modela.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2018.

11:25

Hyundai Nexo na vodnik - 600 km sa punim rezervoarom

Hyundai Nexo je prvi model iz nove generacije vodoničnih automobila korejskog proizvođača.Opremljen je elektromotorom koji razvija 163 ks (120 kW) i 394 Nm, a neophodna električna energija dobija se iz sistema vodoničnih gorivnih ćelija.

Prema fabričkim podacima, od 0 do 60 milja na sat (0-96 km/h), Nexo ubrazava za 9,5 s. Maksimalna autonomija u vožnji sa punim rezervoarom iznosi oko 595 km.
Hyundai je saopštio da je ovo prvi model te kompanije u kome će kupcima biti ponuđen sistem poluautonomne vožnje koji automatski koriguje pravac kretanja, prateći linije saobraćajne trake kojom se vozilo kreće.

Pritom, sistem održava vozilo u sredini trake.
Automobil će biti opremljen i uređajem za daljinsko parkiranje (Remote Smart Parking Assist) koji omogućava vlasniku da automatski uparkira/isparkira vozilo pritiskom na dugme
Hyundai Nexo pojaviće se u prodaji na odabranim tržištima tokom 2018, a cena za sada nije saopštena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: