Audiji više neće biti identični

Čelnici Audija najavili su malo raznovrsniji dizajn svojih modela koji su posledjih godina postali skoro pa identični.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 03.01.2018.

20:45

Audiji više neće biti identični
Foto: Getty images

Iako kompanija iz Ingolštata beleži odlične prodajne rezultate, sve su češće kritike na jednoličnost automobila, bez obzira na klasu, veličinu, opremljenost.

Toga su svesni i u Audiju, pa najavljuju uvođenje razlika među novim modelima u budućnost. Jedan od direktora Rupert Štadler je izjavio da je trenutna filozofija dizajna, koja je donela veliku sličnosti između različitih modela, imala za cilj povećanje prepoznatljivosti marke na novim tržištima u razvoju, poput Kine.

Pošto se Audi probio na pomenutim tržištima, sada će dati svojim dizajnerima slobodu u kreiranju modela koji će biti jedinstveniji kada je u pitanju eksterijer.

Šef dizajna Mark Liht smatra da će uvođenje različitosti povećati privlačnost automobila na duži vremenski period, što je jedan od glavnih dizajnerskih problema u savremenoj automobilskoj industriji.

Liht vidi i velike mogućnosti za dizajnere širenjem tržišta automobila na električni pogon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: