VW napravio milion Golfova u 2017, ukupno preko 34 mil.

Nemački proizvođač saopštio je da je u godini koja je za nama sa proizvodnih traka sišlo skoro miliona automobila iz porodice modela Golf.

Podeli
VW Golf karavan
VW Golf karavan

Kako kažu u Volkswagenu, u ovaj broj su uračunate hečbek, karavan i MPV verzija Sportsvan.

Kada se sabere ukupan broj automobila koji su nosili oznaku Golf od 1974, kada je lansiran Volkswagenov kompaktni model, pa do danas, dolazi se do brojke od preko 34 miliona.

Nemački proizvođač navodi da je Golf i dalje ubedljivi lider u svom segmentu na tržištima Nemačke i Evrope, a da je u 2017. značajan rast popularnosti zabeležio Golf karavan – u poređenju sa 2016. napravljeno je 11% više ovih vozila.

VW Tiguan
VW Tiguan

Ipak, titula VW vozila sa najvećim rastom proizvodnje u protekloj godini pripada Tiguanu. U 2017. izrađeno je ukupno 730.000 primeraka ovog SUV modela, što je za 40 proceneta više nego u 2016. godini.

Najviše kupaca Volkswagena Tiguan dolazi iz Kine i Nemačke.

VW Touran zadržao je poziciju najprodavanijeg MPV automobila na nemačkom tržištu, a prilično je popularan i u drugim evropskim zemljama. Kupcima širom sveta u 2017. isporučeno je oko 150.000 ovih vozila.

Očekuje se da VW grupacija uskoro objavi koliko je ukupno proizvela vozila u godini iza nas, da li je zadržala poziciju najvećeg svetskog proizvođača automobila, ili je na tom mestu neko drugi. Najveći rivali su Renault-Nissan-Mitsubishi alijansa i Toyota.

Vesti

Hrvati Teslom prešli Saharu (FOTO)

Tim Tesla čiji su članovi Hrvati Saša Cvetojević i Oleg Maštruko, te Čeh Tomas Konvičik kandidovali su se za Ginisovu knjigu rekorda (Guinness) jer su postali prvi na svetu koji su električnim automobilom prešli Saharu.

Vesti utorak 30.01. 16:40 Komentara: 20
strana 1 od 47 idi na stranu