Vatrena stihija progutala 1.400 automobila

U požaru koji je tokom novogodišnje noći izbio u jednoj garaži u Liverpulu izgorelo je oko 1.400 vozila.

Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Dok je početak Nove godine širom sveta proslavljan uz vatromete i druga pirotehnička sredstva, vatrogasci u Liverpulu imali su pune ruke posla da obuzdaju vatrenu stihiju koja je zahvatila jednu javnu garažu u tom gradu.

Kako kaže šef liverpulske vatrogasne brigade, požar je buknuo ispod haube jednog Land Rovera Discovery koji se nalazio na drugom nivou garaže, a plamen je brzo zahvatila ostatak objekta i druge parkirane automobile.

On navodi da je vatra verovatno mogla da bude obuzdana ili potpuno ugašena već u startu, da je u garaži postojao sistem sprinklera koji se automatski aktivira u slučaju detekcije požara.

Britanski Gardijan izveštava da se protiv plamene stihije borilo 12 vatrogasnih kola, tri letilice i 85 vatrogasaca, a da je svega nekoliko vozila na najvišem nivou i u uglovima garaže ostalo neoštećeno. Na sreću, u požaru niko nije izgubio život, a povređene su tri osobe.

Garaža kapaciteta 1.600 mesta nalazi se u blizini liverpulske Echo arene u kojoj je trebalo da se održi šou program u kome učestvuju konji, ali je predstava otkazana zbog požara.

Vesti

Hrvati Teslom prešli Saharu (FOTO)

Tim Tesla čiji su članovi Hrvati Saša Cvetojević i Oleg Maštruko, te Čeh Tomas Konvičik kandidovali su se za Ginisovu knjigu rekorda (Guinness) jer su postali prvi na svetu koji su električnim automobilom prešli Saharu.

Vesti utorak 30.01. 16:40 Komentara: 20
strana 1 od 47 idi na stranu