Nova G klasa debituje 15. januara

Mercedes ispraća u penziju aktuelni model i najavljuje premijeru naslednika.

Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Stiže nova G klasa, Mercedes se seća početaka / VIDEO

Nemački proizvođač će 15. januara zvanično predstaviti novu generaciju svog legendarnog terenca, koji, kako kažu u Mercedesu, deli istu DNK sa originalnom G klasom iz 1979.

Premijera je simbolično najavljena u kratkom "tizer" videu koji je objavljen poslednjeg dana 2017. godine:

Mercedes je polovinom decembra otkrio dizajn enterijera nove G klase, a očekuje se da će spoljašnjost nostii prepoznatljiv pečat ovog čuvenog terenskog vozila koje je u raznim verzijama prisutno na tržištu gotovo četiri decenije.

Osim toga, proizvođač je najavio da će nova G klasa imati prostraniju kabinu u odnosu na prethodnika, pa će putnici imati više prostora za kolena, kao i u nivou ramena. Najznačajnija novina u tom smislu je da će oni koji sede pozadi imati čak 150 mm više prostora za noge.

Spekuliše se da će se u pogonskoj gami naći mesta i za novi 2.9 litarski dizel agregat sa 6 cilindara, dok će među benzinskim opcijama biti i 4.0 litarski V8.

Više detalja o novom Mercedesu G klase biće poznato polovinom januara.

Vesti

Hrvati Teslom prešli Saharu (FOTO)

Tim Tesla čiji su članovi Hrvati Saša Cvetojević i Oleg Maštruko, te Čeh Tomas Konvičik kandidovali su se za Ginisovu knjigu rekorda (Guinness) jer su postali prvi na svetu koji su električnim automobilom prešli Saharu.

Vesti utorak 30.01. 16:40 Komentara: 20
strana 1 od 47 idi na stranu