Prve fotografije: Pogled u kabinu nove G klase

Mercedes je objavio fotografije unutrašnjosti nove generacije svog legendarnog terenca.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

09:17

Prve fotografije: Pogled u kabinu nove G klase

Nemački proizvođač nastavlja da dizajn budućih modela otkriva postepeno i da najpre prikaže enterijer vozila.

Pošto je u novembru objavio fotografije sledeće generacije kompaktne A klase, sada nam je omogućio da zavirimo u kabinu nove G klase, koja će svetsku premijeru imati na sajmu automobila u Detroitu, u januaru 2018.
Unutrašnjost naslednika aktuelnog modela značajno je modernizovana i izgleda luksuznije nego pre. Pažnju najpre privlače novi volan i dva velika digitalna displeja, koja zauzimaju veći deo komandne table.

Ekran koji se nalazi levo, ispred vozača, menja analognu instrument tablu, dok centralni displej pripada multimedijalnom sistemu. Istu konfiguraciju nedavno smo videli na novom Mercedesu CLS, ali i na fotografijama enterijera sledeće generacije A klase, pa je očigledno da proizvođač ovo rešenje postepeno uvodi u celu gamu modela.
Dva ekrana od 12,3 inča koja su prikazana na fotografijama, i koja ovako spojena pružaju utisak jedinstvenog širokog displeja, dostupna su u skupljim opcijama, dok će standardna verzija G klase i dalje imati analognu unstrument tablu, uz neizbežni ekran multimedije.

Mercedes se potrudio da enterijer, barem u bogatije opremljenim varijantama vozila, izgleda luksuznije i da bude komforniji, pa je na raspolaganju niz sadržaja i funkcija koji će vožnju učiniti prijatnijom, kao što su grejana sedišta, audio sistem sa 7 zvučnika, novi pretinci za odlaganje sitnica, ambijantalno osvetljenje...
Među doplatnim opcijama je premijum suraund zvučni sistem Burmester sa 16 zvučnika, kao i Active Multicontour Seat paket koji osim grejanja sedišta nudi i funkcije hlađenja i masaže.

Ne raspolaganju je i nekoliko opcija kožnih presvlaka, u raznim nijansama, uključujući i opciju sa Nappa kožom.

Uprkos modernizaciji, enterijer i dalje ima onaj klasičan dizajn koji karakteriše G klasu, a masivna ručica ispred suvozačevog mesta nedvosmisleno pokazuje da se nalazite u pravom terencu.
Mercedes je najavio da će nova G klasa imati prostraniju kabinu u odnosu na prethodnika, pa će putnici imati više prostora za kolena, kao i u nivou ramena. Najznačajnija novina u tom smislu je da će oni koji sede pozadi imati čak 150 mm više prostora za noge.

Više tehničkih detalja, specifikacije i podaci o motorizaciji Mercedesa G klase, kao i fotografije spoljašnjosti, biće dostupni uoči premijere zakazane za početak 2018.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: