U Tesli trljaju ruke: Naručeno već 200 kamiona

Nepunih mesec dana nakon premijere električnog kamiona-šlepera Tesla Semi, američki proizvođač ima razloga za zadovoljstvo jer je već primio blizu 200 narudžbina od raznih kompanija, a novi kupci javljaju se iz dana u dan.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.12.2017.

08:49

U Tesli trljaju ruke: Naručeno već 200 kamiona

Posle uspeha koji je postigla u segmentu luksuznih električnih putničkih vozila, kompanija Tesla ušla je nedavno u novu sferu poslovanja – proizvodnju kamiona na struju.

Svečana prezentacija prvog modela – Tesla Semi, održana 16. novembra u Los Anđelesu, privukla je veliku pažnju javnosti, ali i potencijalne klijente. Sudeći prema do sada pristiglim narudžbinama, neki od njih već su procenili da će im Teslin kamion na struju unaprediti poslovanje.

Od oko 200 poručenih vozila, skoro 100 su kupile dve kompanije – američka firma Sysco koja se bavi distirbucijom hrane, kupiće čak 50 kamiona, dok je proizvođač piva Anheuser-Busch naručio 40 vozila.

Još desetak kompanija kupilo je ukupno stotinak kamiona, na narudžbine iznose od 1 do 25 vozila.
Tesla je krajem novembra objavio cene svog električnog kamiona. Osnovna verzija, sa autonomijom u vožnji od 480 km, košta od 150.000 dolara.

Za one kojima je potreban kamion za nešto duže relacije, na raspolaganju je Tesla Semi koji sa punim baterijama može da pređe 800 km. Ova verzija prodaje se po ceni od 180.000 dolara.

Da bi rezervisali bazični model, potencijalni kupci moraju da uplate depozit od 20.000 dolara.

Dostupna je i specijalna verzija, sa oznakom Founders Series, koja će koštati 200.000 dolara. Rezervacija ovog modela podrazumeva uplatu celokupne sume unapred.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: