Bliži se premijera novog Ford Focusa / FOTO

Nova generacija jednog od najpopularnijih modela na svetu snimljena je tokom završnih testova u Kelnu sa zanimljivom “kamuflažom”.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

11:49

Bliži se premijera novog Ford Focusa / FOTO
Izvor: Automedia/Motor1.com

Aktuelna verzija Fordovog kompaktnog hečbeka pojavila se u prodaji 2011, i uprkos redizajnu od pre nekoliko godina, počela je da pokazuje znake starosti.

Naslednik je u pripemi već neko vreme, a zahvaljujući “špijunskim” fotografijama maskiranog prototipa sada smo u prilici da vidimo neke detalje dizajna spoljašnjosti Focusa za 2018. koji će se za evropsko tržište izrađivati u Kelnu.
Izvor: Automedia/Motor1.com
Prvi utisak je da automobil izgleda sportskije u odnosu na model koji će zameniti. Na prednjem delu mogu se uočiti novi LED farovi, sa integrisanim specifičnim dnevnim svetlima.

Zadnji deo vozila je znatno promenjen u odnosu na aktuelnu verziju, a delimično je otkriven i oblik stop svetala. Primetno je i da su Fordovi inženjeri i dizajneri pomerili otvor za sipanje goriva sa desne na levu stranu vozila, bliže zadnjim levim vratima.
Izvor: Automedia/Motor1.com
Očekuje se da će novi Focus imati i nešto veću i komforniju kabinu, zahvaljujući većem međuosovinskom rastojanju od koga će najviše koristi imati putnici na zadnjim sedištima.

S obzirom da se Ford sve manje trudi da sakrije dizajn spoljašnjosti, izgledno je da će Focus 4. generaciji imati svetski premijeru na nekom od predstojećih većih svetskih sajmova automobila.

Prva prilika za tako nešto biće sajam u Detroitu, u januaru, a druga martovski ženevski auto-salon, a nakon hečbeka, očekuju se i sedan i karavan varijante.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: