Bliži se premijera novog Ford Focusa / FOTO

Nova generacija jednog od najpopularnijih modela na svetu snimljena je tokom završnih testova u Kelnu sa zanimljivom “kamuflažom”.

Podeli
Izvor: Automedia/Motor1.com
Izvor: Automedia/Motor1.com

Aktuelna verzija Fordovog kompaktnog hečbeka pojavila se u prodaji 2011, i uprkos redizajnu od pre nekoliko godina, počela je da pokazuje znake starosti.

Naslednik je u pripemi već neko vreme, a zahvaljujući “špijunskim” fotografijama maskiranog prototipa sada smo u prilici da vidimo neke detalje dizajna spoljašnjosti Focusa za 2018. koji će se za evropsko tržište izrađivati u Kelnu.

Izvor: Automedia/Motor1.com
Izvor: Automedia/Motor1.com

Prvi utisak je da automobil izgleda sportskije u odnosu na model koji će zameniti. Na prednjem delu mogu se uočiti novi LED farovi, sa integrisanim specifičnim dnevnim svetlima.

Zadnji deo vozila je znatno promenjen u odnosu na aktuelnu verziju, a delimično je otkriven i oblik stop svetala. Primetno je i da su Fordovi inženjeri i dizajneri pomerili otvor za sipanje goriva sa desne na levu stranu vozila, bliže zadnjim levim vratima.

Izvor: Automedia/Motor1.com
Izvor: Automedia/Motor1.com

Očekuje se da će novi Focus imati i nešto veću i komforniju kabinu, zahvaljujući većem međuosovinskom rastojanju od koga će najviše koristi imati putnici na zadnjim sedištima.

S obzirom da se Ford sve manje trudi da sakrije dizajn spoljašnjosti, izgledno je da će Focus 4. generaciji imati svetski premijeru na nekom od predstojećih većih svetskih sajmova automobila.

Prva prilika za tako nešto biće sajam u Detroitu, u januaru, a druga martovski ženevski auto-salon, a nakon hečbeka, očekuju se i sedan i karavan varijante.

Vesti

Jeep osvežio Renegade (FOTO)

Američki proizvođač objavio je fotografije i tehničke detalje restilizovane verzije svog najmanjeg SUV-a koji je početkom juna debitovao pred publikom sajma automobila u Torinu.

Vesti četvrtak 21.06. 09:33 Komentara: 3

Više ih brine zabrana dizelaša nego Bregzit

Pre dve godine građani Ujedinjenog Kraljevstva odlučili su na referendumu da njihova država napusti EU. Ta odluka je dovela u pitanje budućnost mnogih stranih fabrika automobila na tlu te zemlje, ali nagovestila i mogućnost rasta cena novih vozila. Međutim, danas su britanski vozači zabrinutiji zbog dešavanja oko dizelaša nego zbog Bregzita.

Vesti sreda 20.06. 09:00 Komentara: 4
strana 1 od 1407 idi na stranu