Pobeda u Parizu: Predsednik AMSS izabran u savet FIA

Mirko Butulija, predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMSS), izabran je za člana jednog od dva najvažnija tela Svetske automobilske federacije (FIA) - Svetskog saveta za mobiliti i turizam (World council for mobility and tourism - WCAMT).

Podeli
Predsednik AMSS Mirko Butulija na Generalnoj skupštini FIA (Foto: AMSS)
Predsednik AMSS Mirko Butulija na Generalnoj skupštini FIA (Foto: AMSS)

Na generalnoj skupštini FIA u Parizu održani su izbori za predstavnika Regije 1 u svetskom savetu za mobiliti i turizam FIA, koji predvodi predsednik FIA, Žan Tod.

Većinom glasova članova Regije 1, kao jedan od tri kandidata, predsednik AMSS odneo je pobedu nad kandidatima iz Portugala i Francuske i time postao član prestižnog tela FIA.

Nakon prvog kruga izjednačen broj glasova (26:26) dobili su Mirko Butulija i predstavnik francuskog kluba ACA, Didije Boleker, što je bio rezultat i drugog kruga glasanja (33:33).

Ipak, u trećem krugu, predstavnici Regije 1 poverenje su dali predsedniku AMSS, koji je sa 36 glasova od 67 prisutnih delegata odneo pobedu, te će njegov mandat početi u petak. Inače, ovo je prvi put da je predstavnik zemalja našeg regiona izabran za člana ovog tela.

Vesti

Premijera Ferrarija na štandu SAT Media Grupe

Posle velikog broja atraktivnih sportskih vozila koja su proteklih godina krasila štand SAT Media Grupe u Hali 1, ovoga puta posetioci sajma automobila će na njemu moći da vide jedan sasvim neobičan automobil – Ferrari GTC4 Lusso.

Vesti petak 23.03. 09:55 Komentara: 0

Nikad bolje –VW, Audi i SEAT na BG sajmu

Kompanija Porsche Srbija i Crna Gora je za brendove koje zastupa za ovogodišnji BG Car Show pripremila kako premijere novih modela tako i najveći izbor vozila po specijalnim cenama uz finansijske pakete u saradnji sa Porsche Finansijskom grupacijom.

Vesti četvrtak 22.03. 13:46 Komentara: 31
strana 1 od 1352 idi na stranu