Pobeda u Parizu: Predsednik AMSS izabran u savet FIA

Mirko Butulija, predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMSS), izabran je za člana jednog od dva najvažnija tela Svetske automobilske federacije (FIA) - Svetskog saveta za mobiliti i turizam (World council for mobility and tourism - WCAMT).

Podeli
Predsednik AMSS Mirko Butulija na Generalnoj skupštini FIA (Foto: AMSS)
Predsednik AMSS Mirko Butulija na Generalnoj skupštini FIA (Foto: AMSS)

Na generalnoj skupštini FIA u Parizu održani su izbori za predstavnika Regije 1 u svetskom savetu za mobiliti i turizam FIA, koji predvodi predsednik FIA, Žan Tod.

Većinom glasova članova Regije 1, kao jedan od tri kandidata, predsednik AMSS odneo je pobedu nad kandidatima iz Portugala i Francuske i time postao član prestižnog tela FIA.

Nakon prvog kruga izjednačen broj glasova (26:26) dobili su Mirko Butulija i predstavnik francuskog kluba ACA, Didije Boleker, što je bio rezultat i drugog kruga glasanja (33:33).

Ipak, u trećem krugu, predstavnici Regije 1 poverenje su dali predsedniku AMSS, koji je sa 36 glasova od 67 prisutnih delegata odneo pobedu, te će njegov mandat početi u petak. Inače, ovo je prvi put da je predstavnik zemalja našeg regiona izabran za člana ovog tela.

Vesti

strana 1 od 36 idi na stranu