Fotografije kokpita nove A klase otkrile veliku novinu

Na fotografijama koje je Mercedes objavio uoči premijere nove generacije svog kompaktnog hečbeka nalazi se detalj koji ukazuje na to da će novi model imati i verziju sa hibridnim pogonom.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.12.2017.

13:02

Fotografije kokpita nove A klase otkrile veliku novinu

Mercedes je krajem novembra objavio nekoliko fotografija enterijera modela A klase za 2018, na kojim se vidi da će nova generacija biti dostupna sa digitalnim displejom umesto analogne instument table.

I upravo je taj ekran koji se nalazi na komandnoj tabli ispred vozača otkrio informaciju koja se nije našla u pratećem Mercedesovom saopštenju o novom modelu. Naime, na donjem delu virtelnog sata koji pokazuje broj obrtaja motora, smešten je pokazivač napunjenosti baterija hibridnog pogona.
Na fotografiji se vidi da automobil u tom trenutku ima dovoljno električne energije da može da pređe još 36 km, ako se kreće samo uz pomoć baterija. Ako se uzme u obzir da instrument pokazuje da je baterija trenutno na oko 75% kapaciteta, može se izračunati da je maksimalna automonija u vožnji na struju 50-ak km.

Za sada nisu poznati detalji o motorizaciji nove A klase, ali fotografija definitivno potvrđuje spekulacije o plug-in hibridnoj verziji, čiji će pogonski sistem osim benzinskog imati i elektromotor.

Zvanične informacije iz Mercedesa možemo očekivati u narednih par meseci, s obzirom da će se premijera održati na sajmu automobila u Ženevi, početkom marta 2018.

Više fotografija enterijera nove A klase možete pogledati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: