Rimac najavio novi model za auto-salon u Ženevi

Hrvatska kompanija koja je privukla pažnju svetske javnosti supersportskim električnim modelom Concept_One, predstaviće novi automobil u martu 2018, na ženevskom auto-salonu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.12.2017.

09:48

Rimac najavio novi model za auto-salon u Ženevi
Foto: Facebook/Rimac

Rimac je vest o novom, za sada neimenovanom modelu objavio na Fejsbuku, uz zatamnjenu fotografiju na kojoj se vidi silueta automobila.

Nije saopšteno više detalja, ali proizvođač tvrdi da je reč o modelu koji će označiti početak nove ere hiperautomobila. Ostaje da se vidi na koji način će novi model nadmašiti Concept_One, a osim tehnoloških unapređenja, očekuje se i poboljšanje u pogledu performansi.

Inače, Concept_One uz pomoć 4 elektromotora sa 1.224 konjske snage može razviti brzinu od 354 km/h. Do sada je proizvedeno osam ovih vozila, a jednog je u junu slupao Ričard Hamond dok je snimao novu epizodu automobilskog serijala Grand Tour.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: