Nova FIAT-ova mala limuzina nije za Evropu

FIAT je objavio prve fotografije modela Cronos koji je namenjen kupcima u Južnoj Americi.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 28.11.2017.

11:00

Nova FIAT-ova mala limuzina nije za Evropu

Pored domaćeg, italijanskog tržišta, na kome ima najjače uporište, FIAT je veoma zastupljen i u zemljama kao što su Brazil i Argentina, dva najveća automobilska tržišta na južnoameričkom kontinentu.

Najtraženiji modeli FIAT-a koji se prodaju na ovom kontinentu uglavnom su projektovani prema potrebama i platežnoj moći tamošnjih kupaca, a izrađuju se u pogonima te kompanije u Brazilu i Argentini.

Najnoviji u nizu južnoameričkih FIAT-a je potkompaktna limuzina Cronos, mehanički zasnovana na hečbeku Argo, koji je predstavljen u prvoj polovini 2017.
FIAT Cronos preuzeo je neke stilske detalje od limuzinske varijante modela Tipo (koja se za razliku od Cronosa proizvodi u Turskoj, a dostupna je i kod nas).

Prema dostupnim informacija, kupci u Južnoj Americi će moći da biraju između 1.0, 1.3 i 1.8 litarskih benzinskih motora, čija snaga nije saopštena, ali je poznato da ovi agregati u modelu Argo isporučuju između 77 i 139 konjskih snaga.

FIAT Cronos trebalo bi da stigne u brazilske i argentinske prodajne salone u prvom tromesečju 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: